Matematik

Nulregel

22. oktober 2011 af MatildeElnegaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

jeg har 3 opgaver jeg skal løse ved hjælp af nulreglen, jeg er selv helt blank, så jeg håber nogen derude vil hjælpe. :)

a) x*(x-1)*(x+2)=0

b) (2x-5)*(3+2x) = 0

c) 4x^2-2x=0

Jeg håber I kan hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nulreglen siger, at et produkt er nul, hvis en eller flere af produktets faltorer er nul. Benyt faktoriseringerne i a) og b) til at aflæse rødderne. I c) foretages en let faktorisering, hvorefter rødderne aflæses.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

a)

Det udenfor eller inden i paranteserne skal give 0 så du kan med det samme konkludere at x = 0 gør ligningen sand.

x = 1 gør den første parantes fra venstre lig 0 og ligningen sand og x = -2 gør den sidste sand.

b)

den første parantes giver 0 hvis x = 2.5 = 5/2

c)

Den skal faktoriseres først fx  2x^2-x = 0  < = >  x(2x-1) = 0


Skriv et svar til: Nulregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.