Matematik

Reducering

23. oktober 2011 af mariegrøn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Kan nogen forklare mig hvordan:
 

1,6x * x + 2 * 1,6x * h + 2 * x * h

kan blive til...

1,6x2 + 5,2 x * h


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. oktober 2011 af PeterValberg

Du skal huske på regningsarternes indbyrdes hieraki (altså fx "gange" før "plus")

1,6x * x + 2 * 1,6x * h + 2 * x * h =
(1,6x * x) + (2 * 1,6x * h) + (2 * x * h) =     parenteserne er sat for tydelighedens skyld  (beregnes først)  
(1,6x2)  + (3,2xh) + (2xh) =                      parenteserne er stadig sat for tydelighedens skyld
1,6x2 + 3,2xh + 2xh = 
1,6x2 + 5,2xh

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2011 af KamillapigenXD (Slettet)

1,6*x*x er det samme som 1,6*x2 fordi x2 er x*x ;D

og 2*1,6*x*h er 3,2*x*h og da vi ved at både de 3,2 og 2 skal ganges med x*h så kan vi pludse dem sammen til 5,2*x*h :D


Svar #3
23. oktober 2011 af mariegrøn (Slettet)

Kan i så også forklare mig hvordan:

1,6x2 + 5,2x * (150/1,6x2)

Bliver til

1,6x2 + (487,5/x)

 


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.