Matematik

Cirklens ligning finde centrum

23. oktober 2011 af mikkilindvig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder man centrum i denne cirkels ligning: (x+1)^2 + (y-3)^2 = 16


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2011 af AskTheAfghan

Cirklens ligning:  (x - a)2 + (y - b)2 = r2      , hvor cirklens centrum er punkt (a ; b)

(x + 1)2 + (y - 3)2 = 16      eller     (x - (-1))2 + (y - 3)2 = 42      , kan du finde ud af det selv nu?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Hvis cirklen har centrum i (x0; y0), har den ligningen:

(x - x0)2 + (y - y0)2 = r2


Svar #3
23. oktober 2011 af mikkilindvig (Slettet)

Så cirklens centrum er i punktet (1,-3)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2011 af mathon

   nej


Svar #5
23. oktober 2011 af mikkilindvig (Slettet)

Kan godt se det nu det er (-1,3) 


Skriv et svar til: Cirklens ligning finde centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.