Matematik

parabel

24. oktober 2011 af laerke0312 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En parabel har rødderne -1 og 4. Det vides derudover, at f(0) = 5. Bestem regneforskriften for f(x)

 

mit bud:

 

f(x) = a(x - x1) (x - x2)

f(x) = a(x + 1) (x - 4)

f(x) = a(x^2 - 4x + x -4)

f(x) = a(x^2 - 3x - 4)

f(x) = ax^2 - 3ax - 4a

 

--> er dette så regneforskriften for f(x) ? og hvis det er, hvad skal man så bruge informationen f(0) = 5 til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Indsæt (0,5) i f(x) og find a af den fremkomne ligning


Svar #2
24. oktober 2011 af laerke0312 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt.

 

altså x = 0 og y = 5  --> (0,5)

 

5 = a*0^2 - 3*0*a - 4a

5 = - 4a

5 / -4 = a

a = -1,25 ?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Ja nemlig

 


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.