Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

lineare kurv

27. oktober 2011 af sashii

Pris: $28,50

Mængde: 88464

efterspørgselsstyrede priselasticitet: -1,75

Den lineare ligning lyder: Q=a-bP

Q=a-bP <=>

Q=a-(-1,75)P <=>

Q=a+1,75

 

88464=a+(1,75*28,50) <=>

88464 =a+49,875 <=>

88414,125=a

Ligningen vil da hedde: Q=88414,125+1,75

Jeg kan så læse fra min bog at man også kan regne den således:

-1,75=-b(28,50/88464) <=> b=5432 (jeg forstår bare ikke hvorfor b bliver regnet ud, idet vi jo allerede har b -1,75?)


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. oktober 2011 af Walras

Du har da ikke b? 

I nævnte efterspørgselsfunktion fortæller b, hvor mange enheder den efterspurgte mængde ændrer sig med, når prisen stiger med én enhed. Priselasticiteten derimod fortæller, hvor mange procent efterspørgslen ændrer sig med, når prisen stiger med én procent.

For Q=a-bP, er εp=-b*p/Q, idet samme formel, som du har fået utallige gange, benyttes. Du har da, at

-1,75=-b*28,50/88.464 <=> b=1,75*(88.464/28,50) <=> b=5.432,

Først nu er det så muligt at finde a, som du naturligt nok har udregnet forkert. Vi finder

88.464=a-5.432*28,50 <=> a=88.465+154.812 <=> a=243.276.

Andet løsningsforslag:

Hvis vi benytter εp=-b*p/Q, ser vi, at -b=εp*Q/p, som kan indsættes i Q=a-bP for at opnå Q=a+εp*Q/p*p, der videre forkortes til Q=a+εp*Q, så a=Q-εp*Q og a=Q(1-εp), så du kan finde a udelukkende ved Q og εp, idet vi finder a=88.464(1+1,75)=243.276.


Skriv et svar til: lineare kurv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.