Matematik

Binomialfordeling

05. juni 2005 af red_mantize (Slettet)
Jeg skal op i mundtlig matematik B i morgen, men jeg har ingen idé om hvad jeg kan fortælle om Binomialfordeling...

Nogen der kan hjælpe mig??

Har desuden også problemer med at forstå det valgfrie emne omkring omkostningsfukntioner og optimering...

Links og gode råd er meget velkomne.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2005 af allan_sim

#0.
- Hvornår bruges en binomialfordeling?
- "Både-og" og "Enten-eller"-principperne indenfor kombinatorik.
- Kombinationer og disses grundlæggende regler
- Bevis for bimonialformlen


Svar #2
05. juni 2005 af red_mantize (Slettet)

Hvordan beviser man lige Binomialformlen??

Tror ikke jeg var der den dag de gennemgik den.... Står den evt i matematikbogen??

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2005 af allan_sim

#0. Om den står i din bog kan du kun selv finde ud af :-)

Formlen:

Givet en binomialfordelt stokastisk variabel X med antalsparameter n og sandsynlighedsparamter p gælder, at

P(X=t) = K(n,t)*p^t*(1-p)^(n-t)

Hvis beviset ikke står i din bog, så har I sikkert ikke opgivet det, og så må du koncentrere dig om nogle af de andre ting. Men det vil altid være en god idé at komme med et løst argument for dens gyldighed. Det står sikkert i din bog.

Svar #4
05. juni 2005 af red_mantize (Slettet)

Hvad med forskellene på Binomialfordeling og Normalfordeling??
Hvordan er det nu de er??
Er det ikke noget med et binom er hele værdier, mens normal kan være alle værdier??? Hvilke andre forskelle ligger der??

Svar #5
05. juni 2005 af red_mantize (Slettet)

Ingen der har nogle forslag til forskelle på Binomial- og Normalfordeling??

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2005 af Jean

Jo, jeg kan da komme i tanke om en del :)

Binomialfordelingen er en _diskret_ fordeling og angiver "antal sucesser i n gentagelser" hvor ssh. for succes er p.

Normalfordelingen er en abs. kontinuert fordeling, og en normalfordelt sv. kan antage alle reelle værdier. Normalfordelingen er en typisk "fejlfordeling".

Svar #7
05. juni 2005 af red_mantize (Slettet)

Hvordan definerer man Diskrete fordelinger og Teoretiske fordelinger??

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. juni 2005 af 404error (Slettet)

Der er ikke noget, der hedder en teoretisk fordeling. Med en diskret fordeling mener man i gymnasiesammenhæng en fordeling, hvor den tilhørende sandsynlighedsfunktion er defineret på en endelig mængde.

Svar #9
05. juni 2005 af red_mantize (Slettet)

Jo teoretisk fordeling findes... Fandt noget på nettet der lyder således:

teoretisk fordeling
den måde, hvorpå en given variabel antages at variere. Fordelingen vil typisk være specificeret vha. et matematisk udtryk for i hvor høj grad, der er chancer for at forskellige variabelværdier kan forekomme; jf. sandsynligheder.

Men er ikke helt med på hvad de mener??
Nogen der kan oversætte for mig?

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. juni 2005 af 404error (Slettet)

Man skal ikke stole på alt, hvad man møder på nettet. At tale om en teoretisk fordeling er misvisende, fordi det giver den opfattelse, at der findes en anden og rigtigere fordeling som ikke er teoretisk. Det er helt uden relevans for fordelingsbegrebet, fordi enhver fordeling i praksis altid er en model og ikke en eksakt beskrivelse af virkeligheden. Derfor er denne 'teoretiske fordeling' og en 'almindelig fordeling' (som du kender?) præcis samme begreb. Jeg vil anbefale, at du holder dig til det sidste.

Svar #11
05. juni 2005 af red_mantize (Slettet)

Min Matematiklærer snakkede også om teoretisk fordeling... Så tror nok der findes noget, for han er skide klog.

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. juni 2005 af 404error (Slettet)

Det findes, som en unødvendig *sproglig* skelnen, jf. mit svar i #10. Der findes ikke nogen selvstændig matematisk definition på begrebet 'teoretisk fordeling'.

Svar #13
05. juni 2005 af red_mantize (Slettet)

Hvordan vil du definere Teoretisk fordeling?

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. juni 2005 af 404error (Slettet)

På samme måde som 'fordeling'. Vil du have en definition på det?

Svar #15
05. juni 2005 af red_mantize (Slettet)

#14. Jo tak.. Bare kom med den...

Brugbart svar (0)

Svar #16
06. juni 2005 af 404error (Slettet)

I gymnasiesammenhæng er det i orden at identificere fordelingen med sandsynlighedsfunktionen for diskrete stokastiske variable. Hvis X er en diskret stokastisk variabel med værdier i {1,...,n}, så er sandsynlighedsfunktionen p_X for X den funktion, som til ethver j i {1,...,n} tilordner sandsynligheden for, at X=j. Dvs.

p_X(j) = P(X=j).

En sandsynlighedsfunktion har flg. egenskaber

A) p er ikke-negativ.
B) Summen af p(1),...,p(n) er 1.

Omvendt er enhver funktion på {1,...,n} som opfylder A og B en sandsynlighedsfunktion for en stokastisk variabel. Fordelingsfunktionen F_X for X er tit nyttig og er defineret som

F_X(j)=P(X

Sidstnævnte kan man udvide til kontinuerte stokastiske variable, hvor j nu ikke længere behøver at være et heltal, men kan være et vilkårligt (reelt) tal.

Det er nok at kende ovenstående definitioner på sandsynlighedsfunktionen og fordelingsfunktionen. Formelt set skal du imidlertid være opmærksom på, at begge funktioner er afledt af selve fordelingen af X, som er endnu mere generel - og som du ikke forventes at kende til.

Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.