Matematik

Hjælp til reducering

31. oktober 2011 af Wogie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. Jeg sidder med en bog om komplekse tal, hvor denne reducering bliver brugt

 

1 + j*x + (j*x)2/(2!) + (j*x)3/(3!) + (j*x)4/(4!) + (j*x)5/(5!) ... (j*x)n/(n!)

= 1 + j*x-(x)2/(2!) - j*(x)3/(3!) + (x)4/(4!) + j*(x)5/(5!) - (x)6/(6!) - j*(x)7/(7!) +...

 

Men jeg forstår ikke helt processen. Nogen der kan skære den ud i pap for mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at j2 = -1 . Så er

j2n = (-1)n , og

j2n+1 = (-1)n · j


Svar #2
31. oktober 2011 af Wogie (Slettet)

Nårh ja! det havde jeg slet ikke tænkt på. Jeg takker :)


Skriv et svar til: Hjælp til reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.