Matematik

Finde f'(x)..

31. oktober 2011 af Cartooon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj
Jeg sidder med en matematikaflevering, hvori man skal finde f'(x)...
Jeg har fx én som hedder
f(x)=x4 og den giver jo f'(x)=4x3 - men det er lige den der med, at få skrevet en konkret "mellemregning" der driller mig - håber nogle vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af emilie1223 (Slettet)

Hvilke gym går du på ? mærkeligt at de ikke har lært jer det :s 


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Bare skriv f(x) = x4  =>  f'(x) = 4x3


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Hold nu op med de pladderbemærkninger.

 

#0

Man kan benytte den generelle formel (xn)' = n·xn-1 . I dette tilfælde benyttes formlen med n = 4.


Svar #4
31. oktober 2011 af Cartooon (Slettet)

#1


Hvilke gym går du på ? mærkeligt at de ikke har lært jer det :s 

Hvilken latterlig bemærkning, selvfølgelig har jeg lært det - det er bare et problem som vi alle kender, som kaldes GLEMSOMHED...


Svar #5
31. oktober 2011 af Cartooon (Slettet)

Og tak I andre! - tænkte bare om der fandtes en eller anden form for mellemregning som var nødvendig, men det er der så ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

#5: Du kan sagtens skrive f(x) = x4  =>  f'(x) = 4x4-1 = 4x3

... men det vil ikke være nødvendigt.


Svar #7
31. oktober 2011 af Cartooon (Slettet)

Okay, super..

- Nu nåede jeg til én som hedder:
f(x)=3. rod af x - hvordan gør jeg så med den?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du kan stadig bruge den generelle formel, idet 3√x = x1/3 , med n = 1/3 .


Svar #9
31. oktober 2011 af Cartooon (Slettet)

Aaah okay, gracias! 


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2011 af KimT.T. (Slettet)

#0

Eller du kan vise, at du kan forstå baggrunden for differentiation ved brug af tretrinsreglen:

Δy = f(x+h) - f(x) = (x+h)4 - x4 = x4 + 4x3h + 6x2h2 + 4xh3 + h4 - x4 = 4x3h + 6x2h2 + 4xh3 + h4 = h(4x3 + 6x2h + 4xh2 + h3)

Δy/h = h(4x3 + 6x2h + 4xh2 + h3)/h = 4x3 + 6x2h + 4xh2 + h3

lim(Δy/h) (for h → 0) = 4x3 + 6x2*0 + 4x*02 + 03 = 4x3

Men denne lange omvej er selvfølgelig irrelevant, hvis det er en opgave omhandlende regneregler for differentiation.


Svar #11
31. oktober 2011 af Cartooon (Slettet)

#10


#0

Eller du kan vise, at du kan forstå baggrunden for differentiation ved brug af tretrinsreglen:

Δy = f(x+h) - f(x) = (x+h)4 - x4 = x4 + 4x3h + 6x2h2 + 4xh3 + h4 - x4 = 4x3h + 6x2h2 + 4xh3 + h4 = h(4x3 + 6x2h + 4xh2 + h3)

Δy/h = h(4x3 + 6x2h + 4xh2 + h3)/h = 4x3 + 6x2h + 4xh2 + h3

lim(Δy/h) (for h → 0) = 4x3 + 6x2*0 + 4x*02 + 03 = 4x3

Men denne lange omvej er selvfølgelig irrelevant, hvis det er en opgave omhandlende regneregler for differentiation.

Så langt er vi dog ikke nået endnu - men tak for svaret!


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2011 af KimT.T. (Slettet)

#10

AHHH gik rod i det med potenserne ^________^'  


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. oktober 2011 af KimT.T. (Slettet)

#11

Det er ellers det vi i klassen gennem gik først - før vi gik til de nemme regneregler :/


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du har stadig små 9 minutter til at redigere indlæg #10 i .


Svar #15
31. oktober 2011 af Cartooon (Slettet)

#13


#11

Det er ellers det vi i klassen gennem gik først - før vi gik til de nemme regneregler :/

Træls alligevel, men omvendt, ville jeg nok hellere have lært dem der først - men min lærer er dog også ret finurlig... :P


Skriv et svar til: Finde f'(x)..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.