Matematik

to tangenter

01. november 2011 af sonu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Håber I har haft en god weekend:)

Har en opgave, som jeg delvist har løst, men mangler lige prikken over i'et.

f(x) = 1/4x3-x2-x+4.

a) Bestem ligningen for den tangent t1 til grafen, der går gennem  skæringspunkt P (-2,(f(-2)

Jeg har udregnet og fået følgende: y=6x+12

 

Grafen for  har en anden tangent t2 , som også går gennem P.

b) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.

 

Håber der er en sød sjæl der kan hjælpe :)

 

Fortsat god aften

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opstil ligningen for tangenten til grafen for f(x) i punktet (x0 , f(x0)), idet man benytter forskriften for f(x). Benytter man, at punktet P(-2 , f(-2)) skal ligge på en sådan tangent, får man en ligning til bestemmelse af x-koordinaten x0 for røringspunktet for alle de tangenter, der går gennem P .


Svar #2
01. november 2011 af sonu (Slettet)

Tak for dit hurtige svar

altså jeg skal løse ligningen: f'x(-2)=6 ??


Skriv et svar til: to tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.