Matematik

HJÆLP!! mat differentialregning

02. november 2011 af heeeeejjj (Slettet)

Hej alle. er i gang med mat, og kan igen ikke komme videre med denne opgave.

Opgave 1004: Bestem en ligning for tangenten til grafen f(x) i punktet P:
a) f(x)=3x^(3)-6  P(2,18)

hvis der er nogen der kan hjælpe....


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. november 2011 af Matther (Slettet)

Du anvender formlen for tangentligningen:

y = f(x0)+ f'(x0)*(x-x0)

Det vil sige at du skal finde følgende:

Du ved at x=2 og y=18, da P(x,y) => P(2,18)

Da skal du finde f(2) og f ' (2)

Disse indsætter du og udregner. Da finder du y - som er ligningen for tangenten i punktet P. 


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. november 2011 af Ec0di (Slettet)

find f'(x)

find f'(2)=a

benyt y=(x-x0)f'(x0)+f(x0), hvor (x0,f(x0)) er punktet P's koordinater

så har du ligningen for tangenten udtrykt ved y. kald den fx T(x)


Skriv et svar til: HJÆLP!! mat differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.