Matematik

HJÆLP!! mat differentialregning

02. november 2011 af heeeeejjj (Slettet)

Er der nogen de rkan hjælpe med denne opgave?

Opgave 1006: Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for funktionen f(x)=x^(3)-x+1, hvori tangenten er parallel med linjen y=2x+5


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2011 af mathon

 

    beregn først f '(x)

Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for funktionen f(x)=x^(3)-x+1, hvori tangenten er parallel med linjen
                      
y = 2x + 5

   dvs
                       f '(x) = 2


Svar #2
02. november 2011 af heeeeejjj (Slettet)

men når jeg har sagt f ' (x) = 2, får jeg bare min differentieret ligning til 2, altså ikke nogen koordinatsæt. kan det være rigtigt? :)

og tak for hjælpen


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, du skal jo løse ligningen f'(x) = 2 . Det giver en ligning til bestemmelse af de mulige x-værdier, hvor f'(x) = 2 . For hver løsning x, er (x , f(x)) koordinatsættet til et punkt på grafen, hvor f'(x) = 2, altså hvor tangenten er parallel med den givne linie.


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. november 2011 af mathon

 

                            f '(x) = 3x2 - 1

                            f '(xo) = 3xo2 - 1 = 2


Skriv et svar til: HJÆLP!! mat differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.