Matematik

Omkostningsopgave

02. november 2011 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: B-niveau

Omkostningerne O(x) ved fremstilling af x tons af en vare pr. uge er givet ved

O(x)=x3-30x2+500x+30

O(x) er udtrykt i en møntenhed, som er underordnet i denne forbindelse.
Den producerede varemængde sælges til en fast pris på 308 pr. ton.

Opgaven lyder på således

1)Jeg skal bestemme indtægten I(x) ved salg af x-tons

2) jeg skal opskrive en funktion for fortjenesten.

Har selv overvejet disse to, men er lidt usikker:

Indtægten:

I(x) =  308

Funktion for fortjenesten:

f(x) = (308-30)t

Håber på noget hjælp.

MVH.

Undertegnede


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2011 af Walras

Mængden x (målt i tons) sælges til en fast pris p=308. Altså er indtægten 

I(x)=308x,

hvormed fortjenesten må være

f(x)=308x-(x3-30x2+500x+30).


Svar #2
02. november 2011 af Alfredjns (Slettet)

Mange tak, forstår ikke lige helt hvor du får p=208 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2011 af Walras

Det var naturligvis en skrivefejl i første linie. Det er rettet nu, men alle funktionerne var nu rigtige nok.


Svar #4
02. november 2011 af Alfredjns (Slettet)

Super, mange tak for hjælpen Walras, det sætter jeg en stor pris på.


Skriv et svar til: Omkostningsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.