Matematik

Linære sammenhænge!! -.-

02. november 2011 af SineJespersen01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej allesammen!

jeg har en matematik prøve imorgen om linære sammenhænge..

 

jeg ville spørge om der vare nogle af jer som havde gode notater til dette emne?

eller gode råd som ville hjælpe mig?? 
tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Den lineære funktion ses normalvis på formen

y = a·x + b ,

hvor 

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) , og

b = y1 - a·x1 .

Du finder funktionstilvæksten som

Δy = f(x + h) - f(x)

     = a·(x + h) + b - (a·x + b)

     = a·x + a·h + b - a·x - b

     = a·h

Det vil sige, at for hver gang x får tilvæksten h, så vil y få tilvæksten a·h .


Svar #2
02. november 2011 af SineJespersen01 (Slettet)

hvad står f for ? :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

f er funktionen. I dette tilfælde altså f(x) = a·x + b .


Svar #4
02. november 2011 af SineJespersen01 (Slettet)

hvordan er beviset for b?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Det handler bare om at isolere b i ligningen

y1 = a·x1 + b


Skriv et svar til: Linære sammenhænge!! -.-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.