Matematik

angiv en ligning for tangent!! hjælp med det samme tak! :D

02. november 2011 af fiskejoe (Slettet)

jeg har lidt problemer ved disse opgaver...... :s

 

- Funktionen f er givet ved f(x) = 1/x - 4x + 5 , x må ikke være 0

Angiv en ligning for den tangent t1 til grafen for f ,, der har røringspunktet (3,f(3)).

Bestem derefter en ligning for den anden tangent t2 til grafen for f, der har hældningskoeffcienten -37/9

 

- Bestem ligninger for tangenterne i de punkter, hvor linjen y = 3 skærer grafen for f(x) = x^2 - 2x .

Løs derefter følgende ligninger og uligheder

    1) f´(x) = 0

     2) f´(x) > 0

     3) f´(x) < 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt tangentligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) :

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

b) Løs ligningen f'(x0) = -37/9 og bestem ligningen for tangenten til f(x) i røringspunktet (x0 , f(x0)) .

c) Bestem først skæringspunkternes koordinater ved at løse lignignen f(x) = 3


Svar #2
02. november 2011 af fiskejoe (Slettet)

jeg forstår ikke helt b'eren??


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2011 af mathon

   

              beregn først f '(x) !!!


Svar #4
02. november 2011 af fiskejoe (Slettet)

hvordan beregner du det f´(x) af -37/9???????

har jeg ikke forstået


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal først beregne f'(x) og så løse ligningen f'(x) = -37/9 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2011 af mathon

 

                   f(x) = 1/x - 4x + 5   x∈Ro

                   f '(x) =    ???            der kan ikke snakkes udenom længere!


Svar #7
02. november 2011 af fiskejoe (Slettet)

nu har jeg regnet koordinaterne i opgave C hva' så nu?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2011 af mathon

 

                 så b) dvs spørgsmålet i #6


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så benytter man igen tangentligningen til at bestemme tangenternes ligninger.


Skriv et svar til: angiv en ligning for tangent!! hjælp med det samme tak! :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.