Matematik

Logaritmepapir

06. juni 2005 af kchung (Slettet)
Jeg skal op i Math B mundtligt på torsdag i næste uge.

Jeg skal gøre rede for hvad et logaritme-papir er.

Men hvordan gør jeg det, jeg har ikke helt styr på hvordan et logaritme-papir virker?

Plz. hjælp.

Kevin.

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2005 af amll (Slettet)

jeg skal op i mat på c-niveau, og kan også risikere at komme op i logaritmepapir.

ligesom dig har jeg heller ikke helt fattet hvad det helt præcist går ud på.

håber da, at der er en eller anden, som har lyst til at forklare, hvordan logpapir "virker"


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2005 af frodo (Slettet)

hvis vi nu tager enkeltlogaritmisk, så er det jo til for at simplificere din indtegning af eksponentielle udviklinger.
f(x)=b*a^x <=> y=b*a^x <=> logy= logb+xloga

vi har altså en ret linie, såfremt logy afbildes som funktion af x. Der har man så gjort det let, og istedet for y på den sædvanlige y-akse, har man afbildet logy eller lny (ved ikke lige hvilken, men det er sikkert ln)

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2005 af susbc (Slettet)

Det dobbeltlogaritmiske papir bruges til potensfunktioner, og virker på samme måede som #2, bare at her er x-aksen også opdelt i to dekader, på den måde bliver en potensfunktion også til en ret linie ved at indtegne den i et dobbeltlogaritmisk papir.

Husk på at eksponentielle funktioner er funktioner som falder eller stiger med den samme procent, eks. ved rentetilskrivning
Potensfunktioner er funktioner hvor den afhængige variable (y-værdien) stiger med en fast procent, hvis den uafhængige variable (x-værdien) stiger med en fast procent

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Det er vist log y (logarimisk papir er dekadisk inddelt).

Skriv et svar til: Logaritmepapir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.