Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hjælp til priselasticiteter

04. november 2011 af Jeame (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der kan sige mig om jeg er helt galt på den, i forhold til det jeg har regnet i min vedhæftede opgave omkring priselasticiteter.

Og om der evt er en der kan hjælpe mig på vej med spørgsmål 2 i opgaven??

 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. november 2011 af Walras

Det ser rigtigt nok ud. Angående spg. 2, se link.


Svar #2
04. november 2011 af Jeame (Slettet)

Kan det passe at spørgsmål 2 skal give nul?? synes det virker lidt mystisk.. men kan ikke lige få øje på hvad jeg evt gør forkert...


Svar #3
04. november 2011 af Jeame (Slettet)

Jeg har skrevet forkert afsætning på i økoskummentmælk. efter prisændring på sødmælk stiger skummet til 790

og jeg får nu EPkryds til at give -2,5

Kan det passe?


Brugbart svar (2)

Svar #4
04. november 2011 af Walras

Nej. 

Den procentvise efterspørgselsændring i skummetmælk 790/750-1=0.0533

Den procentvise prisændring i sødmælk 8/7.75-1=0.0323

Krydspriselasticitet=0.0533/0.0323=1.65.

Intuitivt giver det også mening, at efterspørgslen efter skummetmælk stiger (med 1.65 %), når prisen på sødmælk stiger (med 1 %), idet forskellige mælketyper vel må betragtes som substitutter i et eller andet forhold. Dette underbygger elasticiteten.


Skriv et svar til: Hjælp til priselasticiteter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.