Matematik

Retvinklede trekanter

06. november 2011 af Baran1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave beskrivelse:

Store A= 55,2 grader

Store C=90 grader

lille b= 57,2 meter

Hvor højt er tårnet?

Nogen som kan hjælpe mig :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten er retvinklet, og man kender den ene vinkel, så man kender også den anden vinkel. Hvis tårnets højde er den anden katete a, kan man benytte formler for den retvinklede trekant til at bestemme a.


Svar #2
06. november 2011 af Baran1 (Slettet)

Ja, men hvilken formel? Tan? Cos? Sin?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er nok mest bekvemt at benytte formlen for tangens til en vinkel.


Skriv et svar til: Retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.