Matematik

Dfferentialregning HJÆLP

07. november 2011 af EmmaHanseen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej:-)
 

Jeg skal lave denne opgave, men forstår desværre ikke hvordan jeg skal gøre:

         f(x)=5*e^2x-10*e^6*x+14

a) Find ved håndkraft differentialkvotienten f'(x) af funktionene.
b) Bestem ved håndkraft f'(2)
c) Løs ved håndkraft ligningen f'(x)=0

 

Nogle der vil hjælpe?! TAK!:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2011 af PeterValberg

( a·eb·x )' = a·b·eb·x

k' = 0  (hvor k er en konstant)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. november 2011 af EmmaHanseen (Slettet)

Hvad? Det forstår jeg ikke s:


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2011 af mathon

 

          ...det var en af reglerne, du skal benytte


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. november 2011 af mathon

 

                         f '(x) = 5·(e2x·2)  -  10·(e6x·6)  =  10e2x - 60(e2x·e4x) = 10e2x(1 - 6e4x)


Svar #5
07. november 2011 af EmmaHanseen (Slettet)

Kan du evt. hjælpe mig videre?
Det virker til du har styr på det - modsat til mig.... :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. november 2011 af frkhlarsen (Slettet)

b) Til at finde f'(2) skal du bruge svaret fra a) dvs. forskriften for f'(x).

Du finder f'(2) ved at indsætte 2 i f'(x), dvs. den forskrift du fik for f'(x), der indsætter 2 alle de steder hvor der står x og så regner du hvad det giver, så har du svaret :)

 

c) Her skal du finde f'(x) = 0, så du tager forskriften for f'(x) og sætter lig med 0. dvs. 0 = 10e2x(1 - 6e4x) og så isolerer du x.

 

 


Skriv et svar til: Dfferentialregning HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.