Matematik

sandsynlighedsregning

07. november 2011 af camillaaaaaa1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)
Jeg har et sandsynligheds spørgsmål som jeg er meget i tvivl om, jeg har prøvet mange mulige måder at løse den på. Men intet giver det rigtige resultat, håber i kan hjælpe.

Spørgsmålet lyder på:

Lad U= { 1,2,3,4,5} være et udfaldsrum mellem sandsynlighedsfunktion P, bestem P(4) når det oplyses at:

P(1)=P(3)= 0,1 og P(2)=P(4)=P(5) 

Jeg kan netop ikke få det til at hænge sammen med at P(3)=0,1 ..

Håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2011 af peter lind

Du skal bruge at summen af sandsynlighederne er 1


Svar #2
07. november 2011 af camillaaaaaa1234 (Slettet)

Hmm tak for svar :)  men hvordan kommer jeg frem til resultatet hvis P(1)= P(2)=P(3)=P(4)=P(5) = 1 .. det kommer til at blive 1/5 .. men resultatet siger 4/15 :/

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2011 af peter lind

Du går bare ud fra at alle sandsynligheder er den samme; men det er de ikke. Du skal i summen erstatte P(1) og P(3) med 0,1. De resterende sandsynligheder er derimod ens.


Svar #4
07. november 2011 af camillaaaaaa1234 (Slettet)

ok nu har jeg prøvet at regne på det. 
dvs, 0,1+ P(2)=P(4)=P(5)  =  3,1/ 5   

jeg kan ikke få det til at passe, også selvom at summen skal give 1

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2011 af peter lind

Hvis du kalder P(2) = P(4) = P(5) = x og sætter ind får du

1 = P(1)+P(2)+P(3)+P(4)+P(5) = 0,1 + x + 0,1 + x + x


Svar #6
07. november 2011 af camillaaaaaa1234 (Slettet)

dvs x'erne er 1/5 ik ? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. november 2011 af peter lind

Nej. Du skal finde x af ligningen.


Skriv et svar til: sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.