Matematik

Andengradsligning???

07. november 2011 af A1108 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med den her andengradsligning??? (gerne med forklaring)

x2 + x – 6 = 0 

På forhånd - tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2011 af mette48 (Slettet)

ax2+bx+c=0

brug løsningsformelen for andengradsligninger


Svar #2
07. november 2011 af A1108 (Slettet)

Er x2 altid "a" ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2011 af Walras

En andengradsligning af formen

ax2+bx+c=0 

løses med formlen

I henhold til

x2+x-6=0

ser vi, at a=1, b=1 og c=-6, som kan indsættes, så

Ganske nemt. Hvis man kan bruge formlen - og huske den.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. november 2011 af mette48 (Slettet)

nej a er tallet foran x2

her er a=1


Svar #5
07. november 2011 af A1108 (Slettet)

Og jeg skal først finde diskriminatien (d = b2 - 4ac), og derefter finde x - korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. november 2011 af mathon

 

                ...koefficienten til x2 er "altid" a


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. november 2011 af Walras

#5 Om du finder diskriminanten først eller udregner x med det samme som i #3 er ligegyldigt. Måske hjælper det dog på overblikket at udregne diskriminanten først. Det vil jeg ikke udelukke.


Brugbart svar (2)

Svar #8
07. november 2011 af mathon

...eller skrevet
                                x2 + x – 6 = 0

                                (x+(1/2))2 - (1/2)2 = 6

                                |x+(1/2)|2 = (24+1)/4 = (5/2)2

                                |x+(1/2)|  = (5/2)

                                x+(1/2) = ±(5/2)

                                x = -(1/2)±(5/2)

                                         x = 2   v   x = -3


                 


Skriv et svar til: Andengradsligning???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.