Matematik

Forskrift for funktion med ret linje ????

08. november 2011 af camillaaaaaa1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.
Jeg har blandet det hele sammen, ang matematik og er derfor helt lost. 
hvordan er det man løser en opgave om funktioner, hvor man skal finde en forskrift på et ret linje??

p( 0,4) med hældning 2 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2011 af SuneChr

Linjens forskrift er

y = ax + b

a er hældningskoefficienten, som her er 2

så vi får:    y = 2x + b

Indsæt dét, der kendes  (x ; y) = (0 ; 4)  og find herved b.


Svar #2
08. november 2011 af camillaaaaaa1234 (Slettet)

tusinde tak 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2011 af UrbanAfro (Slettet)

y = ax + b

y = 2x + b

4=2*0+b

4=b 

 

Så simpelt som det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2011 af Anxyous (Slettet)

Derudover er b skæringen med y-aksen, dvs. f(0). Altså kan konstanterne aflæses direkte fra de givne informationer.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2011 af mathon

...næste gang
   benytter du
                             punkt-hældnings-formlen
                                                                                 y - yo = a(x-xo)

som i dette tilfælde giver

                                                                                 y - 4 = 2(x-0)

                                                                                 y - 4 = 2x

                                                                                 y = 2x + 4
                                                    

                                                                                    


Skriv et svar til: Forskrift for funktion med ret linje ????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.