Matematik

Reducering

08. november 2011 af jokke10 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

3 * (2a - 2) -7

Hej. Jeg har lige en reucering jeg ikke kan finde ud af.


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. november 2011 af KimT.T. (Slettet)

3*(2a-2)-7

6a-6-7

6a-13

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2011 af aba38dfj (Slettet)

Hej kan i hjælpe mig med en opgave, som lyder sådan her..

Reducere udtrykket :
*
5b (I anden) -5- b (  I anden) =


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. november 2011 af PeterValberg

altså sådan??

5b2 - 5 - b2 = 4b2 - 5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2011 af aba38dfj (Slettet)

JA det er sådan, kunne  bare ikke lige finde ud af at skrive på computeren :S :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2011 af aba38dfj (Slettet)

Og kan du f ortælle mig hvordan du gjorde? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2011 af PeterValberg

#5 jo, det kan jeg da sagtens gøre :-)

5b2 - 5 - b2 = 5b2 - b2 - 5 = (5b2 - 1b2) - 5 = 4b2 - 5

giver det mening ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2011 af aba38dfj (Slettet)

Hej peter igen. Jeg håber du er online lige nu, har rigtig meget brug for matematik hjælp.

Jeg har en opgave som lyder sådan her.

( Hvor meget vokser beløbene til hvis der tilskrives 4 % i rente P.A. i 5 år?

A100 kr )

og hvis du kan løse den, vil du komme med en forklaring hvordan du gjorde tak? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2011 af PeterValberg

brug kapitalfremskrivningsformlen

K = K0(1+r)n       hvor r = p/100

K0 er startkapitalen
K er kapitalen efter n terminer
n er antallet af terminer
p er renten i procent pr. termin

Altså:

K = 100·(1 + 4/100)5 = 100·(1,04)5 ≈ 121,67

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.