Matematik

vækstrater

09. november 2011 af ChristianOl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en eksponentilet voksende funktion f oplyses det, at f(0) = 5, og at vækstraten er 4%.

Bestem forskriften for f.

 

Håber i kan hjælpe med mit lille problem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af mathon

                                      når vækstraten er 4%
                                      er fremskrivningsfaktoren 1,04

                                              f(x) = 5·1,04x


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2011 af WHiP (Slettet)

en eksponentiel funktion er givet ved f(x)=ax*b hvoraf der gælder at

a=1+r, hvor r=0,04

b er begyndelsesværdien som er 5 idet når x=0 giver værdien 5 som er udgangspunktet

Altså fås f(x)=1,04x*5


Svar #3
09. november 2011 af ChristianOl (Slettet)

Så siger jeg mange tak for jeres hjælp.


Skriv et svar til: vækstrater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.