Matematik

skalarpunkter

09. november 2011 af kennethmadsen (Slettet)

Hej!

jeg har en opgave som hedder: udregn hver af skalarpunkterne. a) ((-3);7) * (11;(-6))
der har jeg brugt formlen: vektor a1 * vektor b1 = a1 * b1 + a2 * b2.
ud fra det har jeg fået a = (-3)* 11 + 7 * (-6) = -33 - 42 = -75

ligledes hedder min b) (8;4) * (7;(-2))
den har jeg fået til b = 8 * 7 + 4 * (-2) = 56 - 8 = 48

mit spørgsmål lyder så: hvad kan man sige om vinklen mellem vektorerne ud fra disse skalarpunkter?

 

hjælp tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af PeterValberg

Tja, hvis skalarproduktet for to vektorer er negativt, så er vinklen mellem vektorerne stump (> 90o)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. november 2011 af kennethmadsen (Slettet)

så kan kan sige at 0>v<90 grader. er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

0>v<90 ??

Hvis vinklen er stump, er v > 90º .

Det, du har udregnet i #0, er skalarprodukter af to vektorer. Der er ikke noget, der hedder skalarpunkter.


Svar #4
09. november 2011 af kennethmadsen (Slettet)

ja, men hvis v > 90 grader er 0 < v? skal bare lige være helt med.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis v er større end 90º , er v da også større end 0º .


Svar #6
09. november 2011 af kennethmadsen (Slettet)

ja, selvfølgelig. kom til at sætte den, den forkerte vej :-)
men ved b, hvor mit skalarprodukt er positivt, er 0>v<90 grader -er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

0>v<90 grader er noget vrøvl. Her er v < 90º (vinklen er spids).


Svar #8
09. november 2011 af kennethmadsen (Slettet)

jamen er 0<v<90 grader rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, vinklen er spids. Man vil normalt ikke betragte negative værdier for v, når det drejer sig om en vinkel mellem to vektorer.


Skriv et svar til: skalarpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.