Matematik

Procent..Hjælp

10. november 2011 af Josefredeberg (Slettet)

Jeg sidder med to opgaver jeg simpelthen ikke kan finde ud af. Er der nogle, der har tid, der kan hjælpe mig eller forklare mig, hvordan jeg skal gøre osv. På forhånd tak :-)

Opgave 1:

En kunde tilbydes 10 % rabat gennem en indkøbdsordning. Da hun kommer ned i butikken, er der ''månedens salg'', hvor der er 20 % rabat på alle varer i butikken.
a) Gør rede for, at det er ligegyldigt, om kunden først får trukket 10 %  og derfter 20 % eller omvendt.
b) Hvor mang procent er kundens samlede rabat?

Opgave 2:

En størrelse vokser med 3 % om året i 6 år, hvorefter den vokser med 5 % om året i de efterfølgende 2 år.
a) Beregn, hvor mange procent størrelsen er vokset med over de 7 år.
b) Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise stigning.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af mette48 (Slettet)

Pris - 20% - 10%

Pny = P - P*20/100 = P*80/100

Pslut= Pny - Pny*10/100 = Pny*90/100 =P*80/100*90/100 = P*80*90/(100*199)

Pris -10% - 20%

Pny = P - P*10/100 = P*90/100

Pslut= Pny - Pny*20/100 = Pny*80/100 =P*90/100*80/100 = P*90*80/(100*100)

da 80*90=90*80 er den endelige pris den samme i de to tilfælde


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2011 af mette48 (Slettet)

Benyt

Kn=K0(1+r)n  

a) først over 6 år derefter over 2 år

b) sæt det samlede % som du fandt i a lig Kn, K0 =1 og n = 6+2 og find r


Skriv et svar til: Procent..Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.