Matematik

Hjælp

11. november 2011 af nicklas2606 (Slettet)

En butik har 2 kaffetyber A og B

De sælger en blanding med lige dele A og B for 100 kr/kg.

De sælger også en blanding med 20% A og 80% B til 88 kr./kg.

 

Hvad koster A og B for et kg. ?

En kunde ønsker en blanding der koster 96 kr./kg. Hvad er blandingforholdet?

 

Hovrdan regner jeg den ud?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2011 af mette48 (Slettet)

a) De sælger en blanding med lige dele A og B for 100 kr/kg.

b) De sælger også en blanding med 20% A og 80% B til 88 kr./kg.

kg pris for a kaldes x og kgpris for B kaldes y

a) 1 kg a og 1 kg b koster                   x+y = (1+1)*100

b) 2 kg a og 8 kg b  koster                  2x+8y=(2+8)*88

løs de 2 ligninger med 2 ubekendte

---------------------------------------------

En kunde ønsker en blanding der koster 96 kr./kg. Hvad er blandingforholdet?

Mængden af A sættes til 1 kg mængden af B kaldes b

1 kg A og b kg af B koster               1*x+b*y=(1+b)*96

indsæt de værdier du har fundet for x og y i første del af opgaven

isoler b

Forholdet bliver 1:b   1 til b


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt de to første oplysninger til at finde priserne pr. kg for de to kaffetyper A og B . Kaldes priserne pr. kg for A og B har man

De sælger en blanding med lige dele A og B for 100 kr/kg: (1/2)A + (1/2)B = 100

De sælger også en blanding med 20% A og 80% B til 88 kr./kg: (20/100)A + (80/100)B = 88

Ligningerne er da

A + B = 200
A + 4B = 440

der let løses.

Når A og B er fundet, finder man blandingsforholdet for den sidste blanding til 96 kr/kg ved at løse ligningen

x·A + (1-x)·B = 96 ,

hvor x er den brøkdel, hvormed typen A indgår. Man finder her

x = (96 - B) / (A - B)

Blandingen skal da bestå af x·100% af type A og (1-x)·100% af type B .


Svar #3
13. november 2011 af nicklas2606 (Slettet)

Tusind tak for det!!


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.