Samfundsfag

Har venstre en holdning til et bestemt emne?

12. november 2011 af mira4100 (Slettet)

Har venstre en holdning til et bestemt emne?


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. november 2011 af Walras

De har massere af holdninger til en masse forskellige emner. Ser du aldrig nyhederne? Læser du aldrig avis? Zapper du aldrig forbi Folketingskanalen? Tjekker du aldrig internetnyhederne?


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. november 2011 af fosfor

Ja


Svar #3
12. november 2011 af mira4100 (Slettet)

Jeg går ikke så meget op i sådan noget. men har desværre fået en opgave om det. Hmm kan i give mig nogle eksempler?


Brugbart svar (3)

Svar #4
12. november 2011 af Walras

Så BEGYND at gå op i det. Folk, der ikke engagerer sig i folkestyret, befinder sig åndeligt et sted imellem Iran og Syrien. Skab lidt åndrighed, vågn op og kom i gang med at læse på Venstres hjemmeside og forskellige artikler om dem på Internettet. De diskuterer finanslov i øjeblikket, så der burde være EN HEL DEL at finde om Venstres holdninger til denne.

Bagefter kan du så læse lidt om de øvrige partier. Det SKAL og MÅ være almenviden for enhver, hvad de forskellige partier står for. 


Svar #5
12. november 2011 af mira4100 (Slettet)

Okay og tak for hjælpen.:)


Brugbart svar (2)

Svar #6
13. november 2011 af smil123 (Slettet)

Mira4000 hvis du skal skrive om venstre, kan du først og fremmest komme ind på det liberalistiske idelogi. Selvom de nu er socialiberale. Det ville være et god sted at starte :)!


Brugbart svar (2)

Svar #7
13. november 2011 af Walras

Jeg har aldrig forstået begrebet socialliberalisme. Det er øjensynligt en sammentrækning af socialisme og liberalisme, som er to holdningsbaserede værdisæt fra 1700- og 1800-tallet, der udtrykker normative idéer for samfundet og dets videre udvikling.

Denne sammenblanding virker dog en anelse malplaceret, idet socialliberalisme nok i egentlig forstand er et produkt af længerevarende politisk diskussion og nyere økonomisk-teoretiske indsigter, end det er en formuleret ideologi. At konkretisere socialliberalisme som en ideologi vidner for mig om politilogisk kassetænkning og en mangel på stringens i den filosofiske argumentation, der må til, hvis ideologier skal omtales.


Brugbart svar (2)

Svar #8
13. november 2011 af smil123 (Slettet)

Vil du så sige at venstre er liberale? Nej! Tjek den velfærdsstat vi har i Danmark. Den havde vi ikke haft hvis landet blev styret er liberalister.


Brugbart svar (2)

Svar #9
13. november 2011 af Walras

Du læser åbenlyst ikke, hvad jeg skriver.

Jeg har aldrig skrevet, at den danske velfærdsstat var opbygget af liberalister. Jeg anholder derimod den tendens, der er, som påstår, at socialliberalisme skulle være en ideologi. For mig at se er det, der kaldes socialliberalisme, ikke en ideologi, det snarere er en samling af forskelligt tankegods, der har opbygget sig gennem ideologiske diskussioner såvel som igennem samfundsvidenskabelig forskning. At et parti skulle være socialliberalt er blot et populært begreb, der sigter på at give indtryk af, at det pågældende parti står inde for udelukkende det positive ved liberalisme og socialisme. Det er altid muligt at gemme sig bag den socialliberale facade, som hvert eneste rettænkende moderne menneske vel kan tilskrive sig, når det kommer til stykket - ganske enkelt af den grund, at socialliberalisme indrammer medianvælgeren, hvilket vil være tilfældet pr. definition.


Skriv et svar til: Har venstre en holdning til et bestemt emne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.