Matematik

vektor i rummet

12. november 2011 af Camilla1992H (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

bestem en ligning for planen a når vi har 3 punkter A(0,0,4) B(1,0,3) C(1,5,0)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

Sæt de tre koordinatsæt ind på (x,y,z) i ligningen: x+b y+c z+d=0

Dermed har du 3 ligninger og 3 ubekendte


Svar #2
12. november 2011 af Camilla1992H (Slettet)

det forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2011 af PeterValberg

find krydsproduktet (det er en vektor) mellem vektorerne AB og AC

Denne kan anvendes (eventuelt skaleret) som normalvektor til planen, - derudover skal du bruge et kendt punkt i planen (hvilket skulle være nemt, da du har oplyst tre)

hvis normalvektoren n (det førnævnte krydsprodukt) har koordinaterne:  n = (a b c)
og det kendte punkt har koordinaterne: P(x1, y1, z1)

så vil planens ligning kunne bestemmes som:

α:  a(x - x1) + b(y - y1) + c(z - z1) = 0 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
12. november 2011 af Camilla1992H (Slettet)

okay tak..

men hvordan skal jeg finde den spidse vinkel melle alfa og yz-planen ??????

 


Svar #5
12. november 2011 af Camilla1992H (Slettet)

mellem*


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2011 af PeterValberg

Du kan bestemme vinklen mellem planens normalvektor og en vektor, der er orthogonal på yz-planen, sidstnævnte må nødvendigvis have koordinaterne nyz = (x 0 0)  hvor du tildeler x en praktisk værdi (fx 1)

normalvektoren for planen α har du jo tidligere bestemt koordinaterne til:   nα = (a b c)   se #3

benyt nu formlen:

cos(v) = (nyz · nα)/(|nyz|·|nα|)       hvor v er vinklen mellem normalvektorerne og dermed planerne

hvis v > 900 skal du lige trække den fra 1800 for at få den spidse vinklen mellem planerne

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
12. november 2011 af Camilla1992H (Slettet)

hvordan skal jeg finde x til normalvektor til xyz

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad mener du her?


Svar #9
12. november 2011 af Camilla1992H (Slettet)

hvordan skal jeg finde normalvektor så jeg kan finde den spidse vinkel ????????


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er forklaret i #6 i detaljer, hvad du skal. Hvilken normalvektor er du i tvivl om ?


Svar #11
12. november 2011 af Camilla1992H (Slettet)

normalvetoren til (x,y,z)

 


Svar #12
12. november 2011 af Camilla1992H (Slettet)

PLZZZZZZZZZZZZZZZZZ HJÆLP KAN IKKE FÅ DEN TIL AT PASSE


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvad mener du med normalvektoren til (x,y,z)? Der er tale om en plan α , hvis ligning du har bestemt tidligere, og så yz-planen, hvis normalvektor er bestemt for dig i #6. Beskriv lidt mere præcist, hvad der er dit problem.


Svar #14
12. november 2011 af Camilla1992H (Slettet)

JEG HAR NORMALVEKTOREN TIL PLANEN OG JEG MANGLER EN ANDEN NOMALVEKTOR TIL AT FINDE DEN SPIDSE VINKEL MELLEM PLANEN OG ZY-PLANEN ?


Svar #15
12. november 2011 af Camilla1992H (Slettet)

SORRY YZ-PLANEN *


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Og du har jo fået en normalvektor til yz-planen i #6, f.eks. nyz = (1 ; 0 ; 0) .


Svar #17
12. november 2011 af Camilla1992H (Slettet)

HVORDAN FIK I DEN TIL (1 0 0)


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Vektoren skal stå vinkelret på yz-planen, der udspændes af vektorerne (0 ; 1 ; 0) og (0 ; 0 ; 1) .

Hold nu venligst op med at skrive med STORE bogstaver hele tiden. Det virker irriterende og meningsforstyrrende, og det betragtes som den skriftilge form for at råbe.


Svar #19
12. november 2011 af Camilla1992H (Slettet)

okay tak for hjælpen :)

men hvordan skal jeg find koordinatsættet til punktet D ???


Brugbart svar (0)

Svar #20
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#19

Du har ikke defineret hvad punkt D er. Er det et skæringspunkt mellem to geometriske objekter?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.