Matematik

Differentialregning

12. november 2011 af thenyouretoastmate (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bliver

1 * √x + x * 1/(2*√x )

= (3 * √x) / 2 på lommeregneren


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2011 af mathon

               (√(x) / 1)   +  x / (2·√(x))                                      første brøk forlænges med 2·√(x)

               (2·√(x))(√(x) / (2·√(x)))   +  x / (2·√(x))  =  (2x + x) / (2·√(x))  =  3x / (2·√(x))

               3x / (2·√(x))      forlænges med √(x)

               √(x)·3x / (2·√(x))·√(x)  =  (3/2)·x·√(x) / x             som forkortes med x

               (3/2)·x·√(x) / x  =  (3/2)·√(x)

              

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det kan kun lade sig gøre, hvis du mener

√x + x·1/(2√x) = (1 + 1/2)·√x = (3/2)·√x


Svar #3
12. november 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

#2 hvordan får du √x ud af nævneren? Kan man bare sådan lige sætte parentes om 1 + ½?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man benytter, at x / √x = x / x1/2 = x1-1/2 = x1/2 = √x

Derfor er de to led af samme slags og den fælles faktor √x kan sættes udenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2011 af mathon

hvilket kaldes bortskaffelse af irrational nævner, som man ikke kunne regne videre med
før regnemaskinernes tid


Svar #6
12. november 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

Tak begge to :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.