Matematik
arealfunktion (PUNKTMÆNGDE??)
Grafen for funktionen f(x)=e^x-4x afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde.
Tegn funktionens graf og illustrer punktmængden.
Løs ligningen f(x)=0 ved hjælp af solve på CAS
Hvilken af de tre sætninger skal bruges til at bestemme arealet af punktmængden?
Det er min fine opgaveformulering, men men men, jeg har absolut ingen anelse om hvad en punktmængde er?? Jeg studerer over nettet, men min "e-lærer" har åbenbart valgt at stille spørgsmål som ikke bliver besvaret i min bog :(
Svar #1
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)
En punktmængde er en mængde af punkter. Her er der tale om den mængde af punkter i planen, der begrænses af førsteaksen og grafen for funktionen f(x) . Start derfor med at løse ligningen f(x) = 0 . Der er to løsninger, x1 og x2 .
Svar #2
12. november 2011 af peter lind
Du skal finde det arealet af det område der afgrænses af grafen og x-aksen. Hvis du tegner grafen får du et overblik over hvilket område det drejer sig om. Når du løser ligningen får du 2 løsninger som angiver nedre og øvre grænse for det bestemte integral, der giver det søgte areal.
Svar #3
12. november 2011 af Buzzman (Slettet)
jeg finder løsningen
x=2,15 V x=0,35
dvs. disse er intervallets grænser, korrekt (altså hvor grafen skærer x-aksen)? Og det er det samme som punktmængde?
Svar #4
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)
#3
Det ser ud til at være de korrekte løsninger, til 2 dec. Punktmængden er den mængde af punkter i planen, der begrænses af x-aksen og grafen for funktionen f(x), jvf. #1. Da f(x) er < 0 for x1 < x < x2 , bestemmes arealet af punktmængden som
A = x1∫x2 (-f(x)) dx
Svar #5
12. november 2011 af Buzzman (Slettet)
Hej andersen, jeg har endnu ikke hørt udtrykket "planen"? Men det kan jeg måske google mig frem til, tusind tak for jeres svar!
Svar #6
12. november 2011 af PeterValberg
se vedhæftede grafiske fremstilling af problemstillingen, - punktmængden er markeret...
Svar #7
12. november 2011 af Buzzman (Slettet)
tak for din tid pvm, så punktmængden er altså det samme som arealet? :) Det er fanme noget forvirrende at lære det her diff/integral regning, puha
Svar #8
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)
#7
Punktmængden er ikke det samme som arealet. Men punktmængden har et areal.
Skriv et svar til: arealfunktion (PUNKTMÆNGDE??)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
