Matematik

Hvordan er det nu med målestoksforhold?

12. november 2011 af pigen001 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

De køber en plade, der er 2 m lang og 1,5 m bred:

Tegn pladen i målestoksforhold 1:10

Skal jeg så divider 200 : 10 ? og derefter 150: 10 ???

eller hvordan gør jeg så


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2011 af PeterValberg

målestoksforholdet 1:10 betyder at 1 cm på tegningen svarer til 10 cm i "virkeligheden"

så ja, du omregner målene til cm og dividerer med 10 (altså skal du tegne et rektangel på 20×15 cm)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. november 2011 af pigen001 (Slettet)

ok. 1000 tak for hjælpen ;)

Men kan du hjælpe mig med en opgave?

Sabelkassens udvendige mål, når den er samlet er:

63 cm x 73 cm x 75 cm.

træpladen er 10 mm tyk

- beregn kassens indvendige rumfang.

Så bliver den jo lidt mere, med hvad skal jeg gøre.

(63-?)cm · (73-?)cm · (75-?)cm = _________

hvad skal der stå istedet for ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

træk 20 mm, dvs. 2 cm fra de tre mål inden du ganger. Der er 10 mm i begge sider derfor 20 mm


Svar #4
12. november 2011 af pigen001 (Slettet)

Sådan her så ?

 

(63-2)cm · (73-2)cm · (75-2)cm = 316163cm3 ???

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

ja


Svar #6
12. november 2011 af pigen001 (Slettet)

okay, 1000 tak :D

Den her opgave fortår jeg slet ikke, håber du ogs lige ville hjælpe med den -.-

et menneske har et massefyld på ca.1,06 kg/dm3 Anders vejer 50 kg

hvor stor en del af sablekassen fylder Anders??

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2011 af Buzzman (Slettet)

du ganger 1,06kg/dm3 med 50kg. Dette bliver 53 decimeter3

gang med tusind for at lave om til cm3

(et nul for hvert dimention, da du flytter kommaet på hvert side)

x / 316163cm3 * 100 % = resultatet :)


Svar #8
13. november 2011 af pigen001 (Slettet)

okay :) Tak


Skriv et svar til: Hvordan er det nu med målestoksforhold?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.