Matematik

reciprocal rule

13. november 2011 af uiouio (Slettet)

Jeg skal bruge overstående regel til at differentiere

1/(x2+1)

i min bog står der, at det skal give :

(-2x)/(x2+1)2

Hvordan kommer de frem til -2x

i differentiere de x^2 + 1 fra nævneren?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af HaettemaageN (Slettet)

Reciprocal rule (http://www.en.wikipedia.org/wiki/Reciprocal_rule) giver at:

(1/g(x))' = - g'(x) / (g(x))2

Altså skal vi blot finde g'(x) for at få det ønskede.

Sæt g(x) = x2+1.

g(x) = x2+1 => g'(x) = 2x

hvilket fås ved almindelig differentation.

Nu kan vi indsætte det i reciprocal rule ligningen:

(1/g(x))' = - 2x / (x2+1)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2011 af PeterValberg

der er en regel, der siger:

(f(x)/g(x))' = (f'(x)·g(x) - f(x)·g'(x))/(g(x))2

hvis f(x) = 1 og g(x) = x2 +1 får du

(1/(x2+1))' = (0·(x2+1) - 1·2x)/(x2+1)2 = (-2x)/(x2+1)2

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
13. november 2011 af uiouio (Slettet)

takker :)


Skriv et svar til: reciprocal rule

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.