Andre fag

Dosering

14. november 2011 af PabloK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder lige med et par opgaver, som jeg godt kunne tænke mig noget feedback på.

 

A. En opløsning indeholder 8mmol/ml. Patienten skal have 40 mmol. Hvor mange ml svarer det til?

40 mmmol/8mmmol/ml = 5 ml

B. Der er ordineret tbl. 0,750 mg. Cardiax. Hver tablet indeholder 250 mygram. Hvor mange tabletter skal patienten have?

Jeg omregner først de 250 mygram til mg = 0,250 mg.

0,750 mg / 0,250 mg = 3 tabletter

C. En patient inficeres med 2,5 ml. af en injektionsvæske med styrken 150 IE/ml. Hvor meget er den ordinerede mængde læddemiddel?

Den sidste håber jeg nogen kan hjælpe mig med, da jeg er gået lidt i stå, og så vil jeg gerne lige vide om de første to er rigtige :)

Tak på forhånd

Pablo H


Skriv et svar til: Dosering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.