Matematik

HASTER !

15. november 2011 af fiskejoe (Slettet)

vis, at d/dx (x/(x+1)) = d/dx ((-1)/(x+1))

giv derefter en forklaring på dette, skønt x/x+1 ≠ -1/x+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 1 = (x+1) / (x+1) , for x ≠ -1 , og benyt, at d/dx (1) = 0 .

Forklaringen til det sidste hænger sammen med stamfunktioner og arbitrære integrationskonstanter.


Svar #2
16. november 2011 af fiskejoe (Slettet)

kan stadig ikke finde ud af det....?


Svar #3
16. november 2011 af fiskejoe (Slettet)

den første del har fundet af det andet


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad mener du helt præcist her?


Svar #5
16. november 2011 af fiskejoe (Slettet)

det med benyt, at d/dx (1) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man benytter, at differentialkvotienten af en konstant funktion er 0 .

Da 1 = (x+1) / (x+1) = x/(x+1) + 1/(x+1) , ses det umiddelbart, at

0 = d/dx( x/(x+1) ) + d/dx( 1/(x+1) )

og dermed den ønskede ligning.


Skriv et svar til: HASTER !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.