Kemi

Kemi hjælp

16. november 2011 af cigi123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende opgave:

antag at mavesaften hos en person har pH-værdien 1,2. Beregn H3O+

Jeg regner med det er en ligning. men skal stykket ikke se således ud:

1,2=-log H3O+ ??

På forhånd tak.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2011 af mathon

   Jo

           1,2 = -log ([H3O+])
           -1,2 = log ([H3O+])

           10-1,2 = [H3O+]


Svar #2
16. november 2011 af cigi123 (Slettet)

Men når jeg så fjerner log ved at sige:

1,2-10 = -log-10 ([H3O+])

Er det ikke sådan man skal gøre?


Svar #3
16. november 2011 af cigi123 (Slettet)

Når okay. Tusind tak for hjælpen :)

 


Skriv et svar til: Kemi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.