Matematik

Reducering

16. november 2011 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

vy-43y2-xy/-xy-y-88x/-88*(-y)

Hvordan reducer jeg det her, kan ikke rigtig finde ud af det, og sætter stor pris for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug parenteser og passende mellemrum til at angive mere klart, hvad der skal divideres med hvad. Brug redigeringsfaciliteterne til at markere eksponenter. Er det første led ikke xy i stedet for vy ?


Svar #2
16. november 2011 af Pinkeyyy (Slettet)

Nej det er vy :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

OK. Men skriv udtrykket ordentligt op med parenteser.


Svar #4
16. november 2011 af Pinkeyyy (Slettet)

kan jeg måske sende edt til dig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej skriv det her i tråden, eller vedhæft et dokument, hvis du ikke kan overskue at skrive det her.


Svar #6
16. november 2011 af Pinkeyyy (Slettet)

nummer A) og ex 2 :) vis du vil hjælpe mig med de to ? :D

Vedhæftet fil:Pre_IB_assignment8.docx

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Opgaven Ex 2 ser retteligt således ud:

vy - 43y2 - xy/(-x) -y -(88x/(-88))·(-y)

Forkort brøkerne og isoler. Jeg tror dog stadig, at det første led er en trykfejl for xy .

Hvad er "nummer A" ? Er det Ex 1 a) ?


Svar #8
16. november 2011 af Pinkeyyy (Slettet)

Ja, det er Ex 1 a, ved ikke lige hvordan jeg skal regne det ud ):'


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Der står

(-11/6 -(-2))(10/3):(-1/3-(-2))

Reducer radikanden og eksponenten for sig.


Svar #10
16. november 2011 af Pinkeyyy (Slettet)

Det er måske et dumt spørgsmål, men hvordan det ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Radikanden: -11/6 -(-2) = -11/6 + 2 =  (12-11)/6 = 1/6

Eksponenten: (10/3):(-1/3 -(-2)) = (10/3) : (-1/3 + 2) = (10/3) : (5/6) = (10/3) · (6/5) = (10/5) · (6/3) = 2 · 2 = 4

Udtrykket er derfor reduceret til

(1/6)4 = 1/64 = 6-4 = 1/1296


Svar #12
16. november 2011 af Pinkeyyy (Slettet)

Tak for det, det gav en bedere forståelse..

Så men jeg forstår ikke når det er at den er blevet reducerert, altså til (1/6)4 = 1/64 = 6-4 = 1/1296

skal man gøre mere ved den ?

 


Svar #13
17. november 2011 af Pinkeyyy (Slettet)

Jeg tænkte på om du kunne hjælpe mig med ex. 5 ?: :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Hvert reb er hypotenuse i en retvinklet trekant, hvis ene katete er kendt, og hvor katetens modstående vinkel også er kendt. Benyt den velkendte formel for sinus i en retvinklet treknt.


Svar #15
17. november 2011 af Pinkeyyy (Slettet)

formel for sinus? det modsatte:Hyp


Svar #16
17. november 2011 af Pinkeyyy (Slettet)

så jeg skal sige 6sin:80


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Hvad skal det betyde?

I en retvinklet trekant kender man en vinkel (A = 55º) og den modstående katete (a=20m) og skal beregne hypotenusen c.

sin(A) = a / c ,    så    c = a / sin(A)


Svar #18
17. november 2011 af Pinkeyyy (Slettet)

Jeg forstår det ikke ):'

Er virkelig dårlig til matematik.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #19
17. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Det drejer sig om at indsætte de kendte værdier for vinklen og katetens længde

c = a / sin(A) = 20m / sin(55º)

Hypotenusen c er længden af eet reb. Der er i alt tre reb.


Svar #20
17. november 2011 af Pinkeyyy (Slettet)

hvor for du tallene 55, og 20 fra?


Forrige 1 2 Næste

Der er 37 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.