Matematik

reduktion hjælp

17. november 2011 af Octavio (Slettet)

Hej der er noget jeg ikke forstår for exempel.

2x*2x=4x^2

men 4x^2= 4x*4x Så det vil sige at 2x*2x=4x*4x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2011 af PeterValberg

nej, det er at overfortolke en anelse :-)

2x·2x = 2·2·x·x = 4·x2

derimod er 

4x·4x = 4·4·x·x = 16·x

hvilket ikke er det samme....

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2011 af mathon

   

                      4x2 betyder 4 · x ·x
medens
                      (2x)2 = (2x) · (2x)  = 2x·2x = 2·x·2·x  = 2·2·x·x = (2·2)·(x·x) = 4·x2 = 4x2


Svar #3
17. november 2011 af Octavio (Slettet)

Ahhh mange tak :) nu forstår jeg det endelig!


Skriv et svar til: reduktion hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.