Matematik

Finde fordoblingskonstanten

17. november 2011 af maleneakalunde (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude. 

Jeg skal i en opgave beregne fordoblingskonstanten for den eksponentielle udvikling y=6*0,3406^x. 

Er der nogen, der kan hjælpe mig med det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2011 af Tyrael (Slettet)

Fordoblingkonstanten er T2 = log(2)/(log(a))

Du kender a fra din forskrift. Indsæt denne værdi for at beregne fordoblingskonstanten T2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2011 af mathon

generelt:              

                  f(x) = b·ax                          

                  f(xo+X1/2) = (1/2)·f(xo)

                  b·axo+X1/2 = (1/2)·b·axo

                  b·axo·aX1/2 = (1/2)·b·axo

                  aX1/2 = (1/2)

                  log(a)·X1/2 = log((1/2))

                  X1/2 = log((1/2)) / log(a)

specifikt
                  f(x) = 6·0,3406x            funktionen ef aftagende, hvorfor der kun kan blive tale om halveringskonstanten

                  X1/2 = log((1/2)) / log(0,3406)

                 

 

                 


Svar #3
17. november 2011 af maleneakalunde (Slettet)

Tusind tak for begge svar. Det var til stor hjælp!  


Skriv et svar til: Finde fordoblingskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.