Matematik

Andengradsligning

18. november 2011 af JTPUK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg skal i en andengradsligning finde a og c.

Mine oplysninger er:

f(x)=ax^2+4x+c  toppunkt i (-1;2)

Hvordan kommer jeg frem til a og c??


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2011 af mathon

                         f(x) = ax2+ 4x + c

   toppunkt = (t1;t2) = (-b/(2a) ; c - a·t12) = (-1,2)

                                   -b/(2a) = -4/(2a) = -1

                                    2a = 4
                                    a = 2

                                    c - a·t12 = 2
                                    c - 2·(-1)2 = 2
                                    c - 2 = 2
                                    c  = 4

   konklusion
                                    f(x) = 2x2+ 4x + 4


Svar #2
18. november 2011 af JTPUK (Slettet)

Ville det være muligt at be' om mellemregningerne??? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2011 af fosfor (Slettet)

koordinaterne til toppunktet er

topX = -b/(2 a)

topY = -d/(4 a) = -(b2 - 4 a c)/(4 a)

Derfor har du følgende ligningssystem:

-b/(2 a) = -1

-(b2 - 4 a c)/(4 a) = 2

Indsæt b, og løs systemet mht. a og c


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.