Matematik

om længde m.m

18. november 2011 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet lyder: der er en stige på 6.5 m, som står lænet skråt op ad en mur. ved jorden er stigen 2.5 m fra muren. hvor højt på muren når stigen? Jeg har dog fundet resultatet, men dog forstår jeg ikke helt den metode min lærer brugte.. er der evt en som kan forklare hvad man skal gøre her, for at få 6?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2011 af SuneChr

En retvinklet trekant, hvor hypotenusen er stigens længde. Den ene katete er 2,5

Hvad var det nu, den gamle græker hed?

# 3    Ja.   Pythagora(s)


Svar #2
18. november 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Kan du uddybe det? :)


Svar #3
18. november 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Pytagras? 


Svar #4
20. november 2011 af Maksilkemi (Slettet)


 


Brugbart svar (2)

Svar #5
20. november 2011 af SuneChr

# 2   Nej.  HHX 2. år niveau B.   Pythagora(s) uddyber jeg ikke.


Svar #6
20. november 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Jeg kom frem til metoden, men det var det du skrev, at jeg ikke forstod :D

 


Svar #7
20. november 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Gjorde et sådan her:


vi bruger pythagoras sætning

a^2*b^2 = c^2;

Vi definere b til at være: 

b := 6.5^2-2.5^2 = 36.00

√b=6

Svar: Stigen når 6 m op af muren

Håber du forstod det ;D


Skriv et svar til: om længde m.m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.