Matematik

Vektorer i rummet

18. november 2011 af Julekager (Slettet)

Hej alle 

Jeg sidder her med en opgave og jeg er virkelig lost. 

Håber der et par kloge sjæle der kan hjælpe mig?

Opgaven lyder:

I et koordinatsystem i rummet er der givet to punkter A(3,4,1) og B(1,8,3).

Bestem et punkt C på førsteaksen, således at ABC er retvinklet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Et punkt på x-aksen har koordinaterne C(x ; 0 ; 0) . Der er nu tre muligheder, hvorpå trekanten kan være retvinklet.

1) Vinkel A er ret: vektorerne AB og AC skal være ortogonale; løs ligningen ABAC = 0 som ligning i x .

2) Vinkel B er ret: vektorerne BA og BC skal være ortogonale; løs ligningen BA BC = 0 som ligning i x .

3) Vinkel C er ret: vektorerne CA og CB skal være ortogonale; løs ligningen CACB = 0 som ligning i x .


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.