Matematik

Forklaring af differentialkvotient?

19. november 2011 af Musiknørden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej søde mennesker... Nogle der er friske på at hjælpe?

Jeg skal give en forklaring på hvorfor differentialkvotienten af en konstant funktion f(x) = k er 0

Skal forklare dette, og er det bare nok med at skrive det at det er fordi den er konstant så den vokser ikke, eller aftager?

Desuden skal jeg også forklare hvorfor differentialkvotienten af en lineær funktion f(x)=ax+b er a.

Den er jeg helt blank på... Hjælp søges.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af SuneChr

En konstant funktion    f(x) = k    er også lig med      f(x) = k·x0

Brug differentiationsreglen    (xn)´ =  n·xn-1

2)      Det samme        x  =  x1


Svar #2
19. november 2011 af Musiknørden (Slettet)

Hvad står n for?...

Forresten tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2011 af PeterValberg

n angiver potensens størrelse :-)

fx hvis n = 2

(x2)' = 2·x2-1 = 2·x1 = 2x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Forklaring af differentialkvotient?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.