Matematik

Hjælp

20. november 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

 For hvilke tal c, har -2x2-24x + c = 0 ingen løsninger? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af mathon

        

              ...hvad er sammenhængen mellem diskrirminantens fortegn og antallet af løsninger?


Svar #2
20. november 2011 af Ukenddt (Slettet)

Altså, der er ingen løsninger når diskriminanten er negativ. Men hvordan finder jeg frem til c? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2011 af mathon

                            (-2)x2 + (-24)x + c = 0

   a = (-2)
   b =
(-24)         

                           d = b2- 4·a·c

                           d = (-24)2- 4·(-2)·c = 576 + 8c

kravet ingen reel løsning
er som du skriver

                           d = 576 + 8c < 0



                            

                           
 


Svar #4
20. november 2011 af Ukenddt (Slettet)

men hvad med hvis der står:

bestem b, så 4x2 + bx + 9 = 0 har netop én løsning. Bestem løsningen.

Det må jo være når diskriminanten er lig 0. Hvordan finder jeg frem til B? er det, det samme princip? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2011 af mathon

ja - med

        a = 4
        c = 9
                                                     d = b2 - 4·4·9 = 0


Svar #6
20. november 2011 af Ukenddt (Slettet)

okay, men i den første stod der "for hvilke tal c, har 2x2-24x + c = 0 ingen løsninger" skal jeg så egentligt ikke finde, hvilke tal det er? eller er det bare 8c?


Svar #7
20. november 2011 af Ukenddt (Slettet)

og hvis der står : for hvilke tal a, har ax2 + 3x = -6 = 0 to løsninger?

når diskriminaten er positiv.

d = 32 - 4*a*(-6)

9 + 24 * a 

33 * a 

hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2011 af mathon

du skal løse
                uligheden
                                           576 + 8c < 0      

..............

 hvad betyder
                                            ax2 + 3x = -6 = 0 ?       


Svar #9
20. november 2011 af Ukenddt (Slettet)

hov, der skulle ikke være = mellem 3x og -6


Svar #10
20. november 2011 af Ukenddt (Slettet)

og jeg får den til c < -72 .. kan det passe? for så får jeg diskriminaten til at give 0, og det er jo ikke meningen når den skal være negativ, for at få ingen løsninger. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. november 2011 af mathon

løs
                                           d = 32 - 4·a·(-6) = 0


Svar #12
20. november 2011 af Ukenddt (Slettet)

MANGE TAK, MANGE TAK FOR HJÆLPEN!


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.