Matematik

reducering

20. november 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Reducér følgende udtryk til ekstakte værdier (altså ikke decimalbrøker)

a=4√8/√2 ?

b = 5√20/√5 ?

c = √8√18 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af SuneChr

Produkt eller kvotient må sættes under samme rodtegn, uden at der ændres noget.

Primfaktorisér, forkort, sæt udenfor rodtegn,  om muligt.


Svar #2
20. november 2011 af Ukenddt (Slettet)

Kan jeg få et eksempel på den første?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2011 af SuneChr

a)     4·√8 / √2  =   4·√(8 / 2)   =  4·√ 4   =      ?

Læs # 1 og opøv selv rutinen.

 


Svar #4
20. november 2011 af Ukenddt (Slettet)

jeg har forstået a og b nu, men c er jeg stadig i tvivl om.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

Det kan godt være at du stiler mod Aniveau, men det kræver at du bruger dine bøger og arbejder med stoffet.

Opgaven er på folkeskoleniveau, så der er noget du skal have indhentet.

Slå regnereglerne op i din bog


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. november 2011 af nielsenHTX

Du ganger dem sammen under kvadratroden.  ·√(8*18) = ·√(144)= ?


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.