Matematik

Statistik

20. november 2011 af Tumsi (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Data:

Normalfordelt stokastisk variabel

Med følgende

μ = 9600 timer

σ = 1200 timer

Ssh for et vilkårligt lysstofrør skal skiftes inden det har brændt i 7500 timer er 4,01%

 

Spørgmålet er:

 

Hvor stor er sandsynligheden for, at ingen af 40 rør skal udskiftes, inden de har brændt i 7.500 timer?

 

Hvordan kan jeg finde en formel på den?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af Zalam (Slettet)

Husk normalfordelingen er additiv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af nielsenHTX

du kender sandsynligheden for at den skal skiftes.

sandsynligheden for at den ikke skal skiftes må da være 100-4,01=95,99%

det næste rør har samme sandsynlighed, begge dele må ikke ske, så sandsynligheden for at 2 rør ikke skal skiftes er

(0,9599)sandsynligheden for 3 er så (0,9599)3 osv. for 40 er den (0,9599)40= ?


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.