Matematik

radioaktivitet

20. november 2011 af uiouio (Slettet)

A radioactive substance decays at a rate proportional to the amount present. If 30% of such a substance decays in 15 years, what is the half-life of the substance.

***

30% af stoffet henfalder, når der er gået 15 år. Jeg skal finde halveringstiden.

Formel:

y(t) = y(0)ekt

p(0) = 100

kan ikke rigtig komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

http://peecee.dk/upload/view/335250

Vil anbefale denne ebog over matematiske grundregneregler og halveringstid..


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af peter lind

Brug at y(t+15) = 0,7*y(t)    (jeg går ud fra at du med 30% henfalder mener at 30% er henfaldet)


Svar #3
20. november 2011 af uiouio (Slettet)

Takker, jeg har den, men den hjælper mig ikke videre ifm. opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2011 af mathon

                                                  m = mo·(1/2)t/T½

                                                  0,70mo = mo·(1/2)15/T½

                                                  0,70 = (1/2)15/

                                                 


Svar #5
20. november 2011 af uiouio (Slettet)

mathon hvad hedder den formel du bruger?


Svar #6
20. november 2011 af uiouio (Slettet)

#2


Ja, det var det jeg mente, skal jeg isolere t i ligningen?


Svar #7
20. november 2011 af uiouio (Slettet)

#4


                                                  m = mo·(1/2)t/T½

                                                  0,70mo = mo·(1/2)15/T½

                                                  0,70 = (1/2)15/

                                                 ifølge min lommeregner giver det 849,744 hm.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2011 af mathon

 

                                                 ln(0,70) = (15/)·ln(1/2)

                                                 15/T½ = ln(0,70) / ln(1/2)

                                                 / 15 = ln(1/2) / ln(0,70)

                                                 T½ = 15 · (ln(1/2) / ln(0,70))  =  29,1504 år

                                                 

                                                

 


Svar #9
20. november 2011 af uiouio (Slettet)

kan intet se :)


Svar #10
20. november 2011 af uiouio (Slettet)

:) ihh så har jeg lavet opgaven rigtigt hvis det skal gi 29,1504, men har gjort det på en anden måde


Svar #11
20. november 2011 af uiouio (Slettet)

men mathon den formel du bruger, hvad hedder den?


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. november 2011 af mathon

 

                                                  N = No·e-k·t

let omskrevet


Svar #13
20. november 2011 af uiouio (Slettet)

henfaldsloven :)


Svar #14
20. november 2011 af uiouio (Slettet)

#4


                                                  m = mo·(1/2)t/T½

                                                  0,70mo = mo·(1/2)15/T½

                                                  0,70 = (1/2)15/

                                   har du der m0 for meget, har sat en streg under              


Svar #15
20. november 2011 af uiouio (Slettet)

og endnu et sidste spørgsmål, hvorfor forsvinder m0 i følgende ligning

m = mo·(1/2)t/T½


Svar #16
20. november 2011 af uiouio (Slettet)

#2


Brug at y(t+15) = 0,7*y(t)    (jeg går ud fra at du med 30% henfalder mener at 30% er henfaldet)

men peter, hvordan ville du ha gjort det?


Skriv et svar til: radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.