Matematik

Er du en ægte NØRD? - HJÆLP!

20. november 2011 af hypernova (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave:

Bestem alle talsæt (a, b, c) af positive hele tal, hvor b2 fås ved at man fjerner sidste ciffer i c2, og a2 fås ved, at man sidste ciffer i b2.

 

Håber der er en, der kan hjælpe mig :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2011 af NejTilSvampe

hvad?

er det sådan opgaven er beskrevet ordret? For i mine øjne er det godt nok ringe formuleret.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2011 af nielsenHTX

kan kun komme på en:P

a=1 b=4 c=13


Svar #3
20. november 2011 af hypernova (Slettet)

#1: Ja, det er sådan opgaven lyder!

#2: Hvordan har du fundet frem til dette?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2011 af nielsenHTX

*lige meget

 


Svar #5
20. november 2011 af hypernova (Slettet)

Er svar nr. 2 det endelige resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2011 af greg0065 (Slettet)

Det er en opgave fra georg mohr konkurencen.

 

Løsningsforslag(se sidste opgave):

http://www.georgmohr.dk/gmopg/gm11loes.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2011 af nielsenHTX

nej der er flere men ved ikke lige hvordan du skal vise det.

jeg forsøgte med a=n b=a+3 c=3n+10

n=1

a=1 b= 3 c= 13

n=2

a=2 b=5 c= 16

n=3

a= 3 b=6 c=19

men fejler hurtigt


Svar #8
20. november 2011 af hypernova (Slettet)

Tak for svarene :)


Skriv et svar til: Er du en ægte NØRD? - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.