Matematik

MATEMATIK VARIABEL. LIGNING

20. november 2011 af popcorn81 (Slettet)

Hej.

Jeg er gået i stå over en opgave i varibelsammenhænge.

Her er den.:

Bestem skæringspunktet hvis der er et mellem følgende lineær funktoner

a) y1= 1 gange x -1 og y2= -1 gange x + 7

Jeg ved det er noget med at løse en ligning, men jeg kan ikke så god til ligninger. HÅBER NOGEN KAN HJÆLPE.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af mathon

løs
                      x -1 =  y1 =  y2= -x + 7

hvoraf
                      xo -1 = -xo + 7                    hvoraf x-koordinaten til skæringspunktet kan beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

y=x-1

y=-x+7  da y er lig begge højresider sætte disse lig hinanden

x-1=-x+7             læg 1 til på begge sider

x=-x+8                 læg x til på begge sider

2x=8                   del med 2

x=4

y=x-1 = 4-1 = 3

(x,y)=(4,3)

 


Svar #3
20. november 2011 af popcorn81 (Slettet)

Okay mange taaaak


Skriv et svar til: MATEMATIK VARIABEL. LIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.