Matematik

Cosinus, Sinus

20. november 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

I trekant ABC er c = 90º, b = 6 og c = 7. Bregn a, A og B.

Brug sætning 2. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug Pythagoras til at beregne a . Brug definitonen af sinus i den retvinklede trekant til at beregne vinkel B . Vinkel A følger så af vinkelsummen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af greg0065 (Slettet)

Sørg for enten at være konsekvent med dit brug af store og små bogstaver - eller gie sider og vinkler forskellige navne.

For det første kan du jo finde den sidste side ved hjælp af pythagoras (a2 + b2 = c2)

Og vinklerne kan du finde ved:

sin(x) = modstående katete / hypothenusen

cos(x) = hosliggende / hypothenusen

Hvilket vil sige at vinklerne er:

x = cos-1(hosliggende / hypothenusen) = sin-1(modstående katete / hypothenusen)


Skriv et svar til: Cosinus, Sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.