Matematik

hypotensusen

20. november 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Er der nogle der kan hjælpe hvordan man gør det
Retvinklet trekant er kateten a 6 cm og kateten b er 8 cm men hvad blive hypotenusen c
Skal man tegne trekanten for at kunne få svaret


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter Pythagoras i den retvinklede trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af Ultraviolet (Slettet)

a^2+b^2= c^2

1.katete = a

2. katete = b

Hypotenusen= c


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2011 af Ukenddt (Slettet)

a2+b2=c                 her bruger du pythagoras sætning

62+82=c2                  du indsætter de tal du kender

36+64=c2                  opløser potensen

100=c2

√100=√c2                   Du bruger kvadratrod til at opløse potensen

10 =c                           dette er dit resultat


Skriv et svar til: hypotensusen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.